Штампування коронок внутрішнім методом.

Штампування коронок внутрішнім методом.

Цей метод використовувався у разі значного зруйновання коронок зубів, на які слід виготовляти коронки.
Для цього використовували кільцемір Гербста або дріт, зігнутий у формі кільця. Кільце припасовують у ротовій порожнині, знімають відбиток термопластичною масою. У лабораторії отримують частковий гіпсовий оклюдатор. Після повного затвердіння гіпсу моделі роз"єднують, видаляють рідкий гіпс і моделі співставляють у центральній оклюзії. Наступним етапом отримують копію зуба, покритого кільцем, з гіпсовою жувальною поверхнею.
Для внутрішнього штампування використовувався апарат, який складається з трьох частин: масивної мідної чи стальної кювети з випинами всередині для полегшення розколювання контрштампа з легкоплавкого металу, підставки для видалення легкоплавкого металу з кювети і гумового конуса, що складає дно кювети з металевим штифтом для закріплення гіпсового зуба.
У зібраному вигляді апарат зовнішні нагадує паровозик. У кювету до рівня країв наливають легкоплавкий сплав. Після затвердіння його видаляють за допомогою товкачика і зубила. Таким чином отримують контрштамп. Гільзу певного розміру вкладають між частинами контрштампа і поміщають знову в кювету, відштамповують оклюзійну поверхню, перевіряють точність коронки, її довжину, підрізають по шийці зуба. Отже, за внутрішнім методом коронка виштамповується за металевим контрштампом.