Штампування коронок за методом Паркера.

Штампування коронок за методом Паркера.

Паркер запропонував апарат, що складається з масивної порожнистої основи та циліндра, який входить в основу. Порожнину заповнюють мольдином. Після термічної обробки коронку приміряють на контрольний (перший або найточніший) металевий штамп і загортають його тканиною чи щільним папером. Підготовлений таким чином металевий штамп поміщають коронковою частиною у центр циліндра, наповненого масою (мольдин, сира гума). Ударами молотка по циліндру здійснюють штампування. Це завершальне штампування коронок зовнішнім методом.
На цьому ж принципі грунтується робота зуботехнічного преса для штампування коронок, що дозволяє використовувати більший тиск, ніж в апараті Паркера. Прес починає діяти від руху поршня, ущільнюючи масу в циліндрі, змушує коронку набути форми, що відповідає формі металевого штампа.
Щоб зберегти отриману в результаті пресування форму, коронку не знімають з моделі-штампа, а розплавляють його сплав. Звільняють коронку від надлишків сплаву і готують її до перевірки — коронку знову термічно обробляють та надають їй відповідної довжини.